גיוס חירום לליל הסדר ל-1,000 קשישים וניצולי שואה רעבים
1993, רחובות. ארז קרלנשטיין, קצין בחיל האוויר, ואשתו אוריה, ראו אדם רעב יושב לבד ברחוב. בלי לחשוב פעמיים, הם הזמינו אותו הביתה לארוחה חמה. למחרת, שוב חיפשו אותו – אבל הפעם, הוא הגיע עם חבר.
ארז, שתמיד ראה בנתינה שליחות, לא יכל להתעלם. בכל ערב אחרי העבודה, הוא ואוריה בישלו קצת יותר, כי מי יודע מי עוד יגיע? במהרה, השמועה עברה מפה לאוזן, ואנשים התחילו להגיע. אחד ביקש לארוז מנה לשכן, אחר סיפר על משפחה במצוקה, ומהר מאוד המטבח שלהם הפך למוקד של תקווה עבור מי שאין לו כלום.
ככה, לפני 32 שנה, "לחיות בכבוד" נולדה – לא מתוך תוכנית גדולה, אלא מצורך אמיתי, מאכפתיות פשוטה. שנה אחרי שנה, עוד ועוד אנשים ביקשו עזרה, וארז, עם לב ענק ואפס אנוכיות, מצא דרך לספק להם אוכל חם. זה התחיל מצלחת אחת, והיום עמותת לחיות בכבוד מחלקת כבר מעל 2,000 ארוחות חמות בכל יום, וארז עדיין מנהל אותה בהתנדבות מלאה.
אבל השנה, לקראת ליל הסדר, הגיעו לעמותה יותר מ-1,000 בקשות סיוע של קשישים במצוקה, ואנחנו לא יכולים לדאוג לכולם לבד.
התרומה לאתר זה מוכרת לצרכי מס סעיף 46, ״לחיות בכבוד״
מס׳ אישור: 580224863
ארוחה חמה
=
חיים
בישראל חיים כיום כ־150 אלף שורדי שואה, אשר מתחלקים לשתי קבוצות עיקריות:
הראשונה מקבלת תגמולים חודשיים בסכומים שנעים בין 2,617 ל־10,702 שקלים, בהתאם למצב הבריאותי והכלכלי, הקבוצה השנייה מקבלת מענק שנתי בסך 6,987 שקלים בלבד.
מתוך הקבוצה השנייה, כ-53 אלף שורדי שואה, אינם מוכרים לפי חוק נכי רדיפות הנאצים, מאחר ועלו לישראל לאחר אוקטובר 1953. כיוון שכך, הם אינם זכאים לתגמול חודשי.
קבוצה זו נופלת בין הכסאות ואינה מקבלת את הזכות לחיות בכבוד הראוי לה, רק בגלל שנת העלייה. בזמן שהמצב הכלכלי במדינה מחמיר, אין נציגות מטעם המדינה שתקח אחריות על ניצולי השואה החיים בעוני, ואין לנו ברירה אלא לפעול למענם לפני שיהיה מאוחר מדי.
עמותת לחיות בכבוד פועלת כבר 30 שנה על מנת לאפשר ללמעלה מ- 2,400 קשישים וניצולי שואה שנמצאים מתחת לקו העוני לקבל ארוחות חמות בכל יום. משנה לשנה הפעילות של העמותה רק גדלה ומתרחבת, על מנת לאפשר ליותר ויותר נזקקים לקבל מענה וסייוע באופן קבוע.
העמותה פועלת עם כל האישורים הנדרשים ובשקיפות מלאה על מנת לוודא שכל אגורה שנתרמת מגיעה לנזקקים והופכת בקצה לאוכל חם ומזין למי שבאמת צריך אותו.